VERKOCHT! Op toplocatie, stijlvolle en statige woonboerderij in goede staat met diverse gebruiksmogelijkheden.

fullsizeoutput_ecf

Binnen één week VERKOCHT!

LET OP!!

Als gevolg van het enorm aantal aanmeldingen voor deze woonboerderij worden uw reacties via telefoon en-of email vanaf zondag 2 mei niet meer geïnventariseerd. Met de reeds aangemelde klanten wordt door ons kantoor voor uiterlijk woensdag 5 mei a.s. contact opgenomen.

 

Markant gelegen in Amstenrade (gemeente Beekdaelen) staat deze prachtige monumentale herenboerderij, gebouwd in traditioneel-ambachtelijke bouwstijl (bouwjaar ca.1790).

Amstenrade is ondermeer bekend van ‘kasteel Amstenrade’. Alle faciliteiten zoals school, winkels, cafe’s supermarkt, apotheek, fysio praktijk, huisarts etc.., zijn aanwezig. Het is een bruisend gezellig kerkdorpje dat deel uitmaakt van gemeente Beekdaelen en pittoreske wijken heeft met oude historische kenmerken. Er zijn prachtige wandelgebieden door boerenvelden en bossen naar natuurgebieden zoals het Geleen beek dal en de Mulderplassen en aangrenzende dorpjes zoals Merkelbeek, Schinnen, Tull en Vaesrade. Door ondermeer de aanleg van de buitenring N300 met snelle verbindingen naar A76 en A2 is het zeer centraal gelegen. Plaatsen zoals Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Aken, Valkenburg zijn snel te bereiken.

De boerderij is gelegen aan de Hommerter Allee dat bekend staat als een mooie ‘sjieke’ straat. Het bevindt zich net in het buitengebied van het dorp. Aan de achterzijde heeft men prachtig kilometers ver blijvend vrij uitzicht over de velden helemaal tot aan het kerkdorpje Oirsbeek.

Deze karakteristieke boerderij is vrijstaand-geschakeld. Via een authentieke houten poort bereikt men de sfeervolle binnenplaats (18.00 x 4.40/5.70m) vanuit waar men toegang heeft naar de woning. Naast de woning en de garage bestaat het perceel van 3320 m2  uit diverse terrassen waarvan sommigen overdekt zijn, een tuin, een stalruimte en een mooi aangelegde grasweide met fruitbomen en een prachtig aangelegde ecologisch gefilterde vijver die tevens geschikt is om eventueel dienst te doen als zwemvijver.

De ruime garage is hoog genoeg om een camper of caravan in te stallen. Vanwege het goed geïsoleerde dak de in betonblok en baksteen opgetrokken spouwmuren en het aangrenzende buitentoilet is zij geschikt te maken voor een aan huis gebonden beroep.

 

Verder treft u nog aan

In de Tuin: Prachtig overdekt terras. Zeer fraaie, parkachtige tuin met diverse overdekte en onoverdekte terrassen, borders, stallen, toiletruimte en een natuurvijver. De natuurvijver is te gebruiken als biologisch gefilterde zwemvijver (Helofyte filtering en UV-lamp)

Een Stal: Op het zuid gerichte dak van de achtergelegen stal liggen 18st zonnepanelen.

Een Garage: Vrijstaande garage (7.00 x 4.60 m). Deze ruimte is voor diverse doeleindes geschikt. Aan de zijkant van deze garage bevindt zich nog een ruime overkapping.

 

Souterrain

gewelfde kelder, ideaal voor het opslaan van wijn (4.50 x 4.00 m).

Parterre

Begane grond:

We passeren de voordeur om via de hal door te lopen naar het gastentoilet, de keuken, woonkamer of kantoor-/hobbyruimte. De hal heeft een deels plavuizen, deels planken vloerafwerking en is voorzien van vakwerk wanden (leemstuc waarbij diverse spanten fraai in het zicht zijn gelaten). Het gastentoilet is half betegeld en is voorzien een vrijhangend toiletblok (met inbouwreservoir en fonteintje) Aan de voorzijde van de boerderij bevindt zich de kantoor-/hobbyruimte ( 5.30 x 4.00m). Ook bij deze ruimte is er gebruik gemaakt van dezelfde karakteristieke wand-/ en vloerafwerking als de hal.

De keuken biedt naast de aanrechtopstelling voldoende ruimte voor meubilair; een echte leefkeuken dus, zoals dat hoort in een boerderij! De leefkeuken (3.50 x 7.00 m) is voorzien van een gezellige keuken, een zithoek en L-vormige keukeninstallatie voorzien diverse apparatuur, te weten; grote oven, losse koel/vries combinatie, 6-pitsgascomfort, afzuigkap en vaatwasser. Daarnaast is er vanuit de keuken een trap naar de gewelfde kelder (4.50 x 4.00 m). De keuken staat via een loopdeur in verbinding met de ruime L-vormige woonkamer (48 m2) voorzien van een prachtige eiken planken vloer en een allesbrander, geheel in stijl en goed geïsoleerd. De woonkamer ligt aan de achterzijde en heeft optimaal contact met de binnenplaats en de achtertuin. Tevens is zij voorzien van veel ramen die voor een optimale lichtinval zorgen.  Twee grote schuifpuien zorgen voor een prettige loop naar het mooie overdekte terras (8 x 2.15 m) en de parkachtige tuin.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot drie fantastische slaapkamers en twee badkamers, waar de diverse authentieke stijlelementen, planken vloeren en balken nog zichtbaar zijn.

Badkamer: De badkamer (4.50 x 3.18 m) is geheel in stijl afgewerkt. Ze is voorzien van een ruime inloopdouche, 2e toilet (vrijhangend met inbouwreservoir), ligbad en dubbele vaste wastafel.

Slaapkamers: Slaapkamer 1 (3.55 x 3.20 m) Slaapkamer 2 (5.30 x 4.00 m) Slaapkamer 3 staat in directe verbinding met de badkamer.

2e badkamer:  Via Slaapkamer 3 is de tweede badkamer (4.60 x 1.67 m) te bereiken. Deze is voorzien van een toilet (duo-blok), douche en vaste wastafel. In deze badkamer bevinden zich tevens de witgoedaansluitingen.

Bergruimte:  (4.60 x 2.30 m), te bereiken via de badkamer.

Tweede verdieping
Vaste trap naar riante zolderverdieping. Deze prachtige indrukwekkende ruimte is voor meerdere doeleinden geschikt. Thans is zij in gebruik als ruime slaapkamer (12,30 x 5,00 m). De originele houten spanten en gordingen en eeuwenoude originele pen- en gat verbindingen zijn fraai zichtbaar. Met relatief kleine ingrepen kunnen er meerdere slaapkamers worden gerealiseerd. Indien wenselijk kan er ook vrij eenvoudig een derde badkamertje en/of een extra toilet worden aangelegd omdat alle benodigde infrastructuur (afvoer, water, cv, elektra) voorhanden is.

Bijzonderheden

 • de woning is voorzien van een gewelfde kelder, bereikbaar vanuit de keuken.
 • grotendeels dubbelglas in hardhouten en aluminium kozijnen
 • alle originele elementen zoals balken, deuren, vloeren en leem gestucte muren zo veel mogelijk behouden of in orginele staat teruggebracht
 • unieke ligging met vrij uitzicht over de landerijen van Amstenrade
 • “zwem” vijver met overdekte terrassen
 • geschikt voor aan huis gebonden beroepen met parkeren op eigen terrein
 • woning is geheel gerenoveerd tussen 2011 en 2020.

Wat u niet direct ziet maar wel is vernieuwd

 • de gevels van het pand zijn geoptimaliseerd en ook de daken liggen er rondom prima bij.
 • de binnenmuren van de woning zijn nieuw opgetrokken/afgewerkt met leem op authentieke wijze
 • dakgoten en hemelwaterafvoeren zijn uitgevoerd in duurzaam zink
 • de meterkast is deels uitgebreid met nieuwe groepen en de riolering is vervangen door PVC.
 • de ramen van de nieuwbouw aan de achterzijde zijn allen van hardhout of aluminium bezet met dubbel glas

 

 • Adres: 6426 AN Hommerter Allee 66 
 • Postcode: 6436AN 
 • Prijs: VERKOCHT 
 • Aanvaarding: in overleg 
 • Inhoud: 780 m3 
 • Perceeloppervlakte: 3.320 m2 
 • Onderhoudstoestand: goed 
 • Bouwjaar: 1790 
 • Vloeroppervlakte: 278 m2 
 • Te koop: True